איך קושרים את זה?

הכנו לכם פלייליסט מלא של כל הקשרים שצריך ואפילו איך לשמור על הציוד מסודר:)

קשרי שמונה

קשר סוף חבל, התחלה של קשר פלמי, או של שמינית שטוח שמינית. לולאת שמונה- שימוש נפוץ בתור לולאת חיבור בין חפץ לחפץ, חפץ לאדם, במערכות אבטחה, חיבור נקודות עיגון. לולאת שמונה כפולה- כאשר רוצים להוציא מאותה נקודות זוג נקודת לדוגמא איטלקי בלום ולידו שיהיה קשר שמונה עם סוף חבל. לולאת שמונה משולשת- כאשר רוצים להוציא כמה נקודת משיכה מאותה נקודת לדוגמא מערכות חילוץ שבה רוצים לחבר מחולץ מחלץ ואת האלונקה.

קשר פרפר אלפיני

השם שלו נובע מהשימוש שלו באלפינזם (טיפוס הרים) משתמשים בו ליצירת לולאות על חבל, והתחברות של כמה אנשים לחבל, ככה הולכים בצורה מאובטחת בשלג. איפה הוא פוגש אותנו בסנפלינג? קשר באמצע חבל שלא תלוי במשיכה מהצדדים ובעל עמידות בכיווני המתיחה שלו. משמש לנקודת חיבור במערכת האבטחה לאמצעי חיכוך ושילוח ממנו.

קשר לולאת הצלה

לולאה סגורה קלה לפתיחה ופירוק אחרי עומס לדוגמא: עיגון לעץ או לסלע גדול על ידי הקפה שלו.

קשר מוט

מיועד לקשירת אוביקט ולאפשר שני צדדים שיכולים להימתח ניתן לקשור אותו על טבעת וליצור תחנה לעיגון עצמי.

קשרי חיבור חבלים

קשרים שנועדו לחיבור זוג חבלים וקלים להתרה לאחר הפעלת עומס.
פלמי- מיועד לקשרים בקוטר זהה.
או קרוב לדוגמא:
10 ו 11 מ"מ
קשר שמינית שטוח שמינית- מיועד לחיבור חבלים בקטרים שונים בזכות המבנה של החיבור על ידי קשר שטוח ואיבטוח שלו ע"י השמינית.

קשר דייגים א"א

מיועד לחיבור חבלים, לא קל לפתיחה לאחר הפעלת עומס, לכן הוא משמש אותנו לקשירת פורסיקים חיבור זוג הקצוות חבל הפורסיק.

קשרי פורסיק

נוצר על ידי חבל נוסף, מאפשר יצירת כלי שמאפשר תנועה על החבל ומאפשר התיישבות על החבל על ידי הפעלת עומס על הפורסיק. כשמופעל עומס על הפורסיק הוא ננעל וניתן לשיחרור על ידי הורדת העומס ממנו. פורסיק צרפתי- מאוד נוח בגולש אחרון על זוג חבלים מאפשר שליטה נוחה וצימצום מירבי של הפורסיק ונוח כאבטחה לאמצעי עליון.

קשר היידן

נוצר על ידי רצועה , מאפשר יצירת כלי שמאפשר תנועה על החבל ומאפשר התיישבות על החבל מאוד נוח ליצרת נקודת עגינה על החבל מתוח בלי להתפשר על חוזק ויכולת העמסת משקל גבוהה.

קשרי סידור ציוד

מאפשרים חיבור ציוד בצורה מסודרת על הרתמה וככה מונעים סיכון של רצועות ופורסיקים שעלולים להתפס.

קשר איטלקי

קשר שהוא לא קשר. אמצעי חיכוך לכל דבר ועניין, מתאים כשאין אמצעי חיכוך בנמצא. מאוד נוח לשימוש במערכות שצריך להוריד מהם עומס במהלך העבודה. לדוגמא במערכת משלח משמש כנקודת החיבור בין החבל לעגינה בעודו בלום וברגע שיש צורך ניתן לפתוח אותו. משמש כעיגון לאל חוזר ומאפשר חזרה לעבודה על ידי שיחרור הבלימה ממנו. פירוט מלא של הקשר נמצא בבלוג:)

קשר אל חוזר- סידור גרדא

נוצר סה"כ מזוג טבעות. מאוד נוח למערכות מתיחה- חשוב לעגון אותו על איטלקי בלום שיאפשר הורדת עומס ושיחורר.

קיפול חבל בצורה מוסדרת

ולסיום ולא פחות חשוב מהכל 🙂

בהצלחה!
#ניפגש_בשטח🧗‍♂️

תמונה של אביאל מאדי

אביאל מאדי

מאוהב בחבלים מגיל 12 ועובד איתם באופן מקצועי משנת 2016. מדריך סנפלינג ומנהל מתחם חבלים. מוציא אנשים לפעילויות אקסטרים בשטח ומצלם הכל בסטורי (מוזמנים) נשוי לרוני, אבא של מורג ובארי :)

עוד מאמרים ששווים קריאה

נחל מבצר

נחל מבצר | הכר את הנחל

בנחל מבצר יש את אחד המפלים הגבוהים בארץ (הניתנים לגלישת סנפלינג) בגובה של 110 מטר! זהו הנחל הצפוני ביותר שלא בשטח שמורה באזור מצדה, הנחל

קרא עוד »
נחל בן יאיר

נחל בן יאיר | הכר את הנחל

נחל בן יאיר הוא אחד המסלולים היפים במדבר יהודה. הנחל מבולט לכל אורכו ומציע גלישות סנפלינג מגוונות, מצוקים גבוהים ונמוכים, ונופים עוצרי נשימה. זהו יעד

קרא עוד »
נחל מורדים

נחל מורדים | הכר את הנחל

בין נחל בן יאיר לנחל מבצר מסתתר נחל נוסף מרשים ומדהים ביופיו.נחל מורדים המשלב מפלים גבוהים, נוף עוצר נשימה, ושקט מדברי נדיר. זהו יעד מושלם

קרא עוד »

אוהבים סנפלינג? רוצים לדעת לגלוש סנפלינג לבד?
אנחנו מעבירים קורס גולש עצמאי